Το ερωτηματολόγιο αυτό είναι ΑΝΩΝΥΜΟ και έχει στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης Τηλεκπαίδευσης από το ΓΕΛ Ατσιποπούλου, μέσω της φόρμας που θα βρείτε πατώντας στο σύνδεσμο https://forms.gle/iK55TKjKP4KkCNmQ8
Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020
Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020
Άνθρωποι και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Ο κορυφαίος παγκοσμίως Έλληνας επιστήμονας της Πληροφορικής, και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λωζάνης, μίλησε για τη σχέση ανθρώπων και υπολογιστών.
Ο Ιωσήφ Σηφάκης, βραβευμένος με το περίφημο Turing Award, καθηγητής στην Εcole Polytechnique Federale της Λωζάνης, διευθυντής του Centre de Recherche Integrative της Γκρενόμπλ, αλλά και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας και Τεχνολογίας, μίλησε σε καθηγητές και φοιτητές για τον αιώνιο αγώνα εξυπνάδας μεταξύ υπολογιστών και ανθρώπων.
(Σημείωση του Διαχειριστή: Διατηρώντας ίσως κάποιες επιφυλάξεις ως προς την ακρίβεια της δημοσιογραφικής απόδοσης των δηλώσεων, μεταφέρουμε το άρθρο)
Τα 10 πιο σημαντικά πράγματα που είπε:
1.Στην πληροφορική δεν υπάρχει θεωρία ασφαλείας
«Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά μεταξύ των πληροφορικών συστημάτων και των άλλων τεχνουργημάτων, τα οποία φτιάχνει ο άνθρωπος. Όταν φτιάχνει κανείς ένα σπίτι υπάρχει θεωρία – αυτό του το δίνει η Φυσική, που είναι μία ώριμη Επιστήμη- για να φτιάξει ένα σπίτι, το οποίο δεν θα καταρρεύσει με πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα. Δεν έχουμε ακόμη τέτοιες θεωρίες για τα πληροφορικά συστήματα».
2.Το αλάνθαστο είναι ανέφικτο προς το παρόν
«Όταν κατασκευάζουμε ένα σύστημα σε αεροπλάνο η πιθανότητα να συμβεί λάθος είναι πάρα πάρα πολύ μικρή, αλλά αυτό στοιχίζει πάρα πολλά χρήματα και είναι ένα σχετικά μικρό σύστημα. Στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα μίας χώρας, που είναι τεράστια δεν μπορούμε να εγγυηθούμε, για το ίντερνετ ότι είναι ασφαλές, γιατί όταν το φτιάξαμε και δεν είχαμε τη θεωρία… Ούτε τώρα την έχουμε».
Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020
Φίλιοι αριθμοί και έτερος εγώ
1) Επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://mathhmagic.blogspot.com/2017/01/blog-post.html και μελετήστε το άρθρο ( Η σκηνή από την ταινία που μας ενδιαφέρει βρίσκεται εδώ https://youtu.be/y3zho2aV2bs?t=3180
Σε αυτό γίνεται αναφορά στους "Φίλιους Αριθμούς", οι οποίοι παίζουν βασικό ρόλο στην ταινία "Έτερος Εγώ".Ένα αστυνομικό θρίλερ, με πυκνό μυστήριο, αινιγματική ατμόσφαιρα, συναρπαστικούς γρίφους, μαθηματικές αναφορές. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σωτήρης Τσαφούλιας άντλησε την έμπνευση του από μια ιδιοφυή θεωρία του Πυθαγόρα που μέσω των «φίλιων αριθμών», συνδυάζει τα μαθηματικά με τον ορισμό της φιλίας. «Ως έτερος εγώ o Πυθαγόρας ορίζει τον φίλο, όχι το άλλο μισό, αλλά τον άλλο εαυτό».- Για τα ζευγάρια των αριθμών πρέπει να βρούμε τους διαιρέτες τους (MOD & DIV λοιπόν..)
- Μελετώντας το άρθρο κάτι πρέπει να γίνεται με τους διαιρέτες (μιλάμε για άθροισμα, άρα...)
- Πρέπει να εξετάσουμε πολλά ζευγάρια αριθμών άρα θα κάνουμε πολλές...
Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020
Ένα νέο είδος επίθεσης
Τις τελευταίες μέρες ένα νέο είδος επιθέσεων συμβαίνει. Σε χρήστες του gmail έρχονται μηνύματα όπως το εικονιζόμενο. Στόχος της επίθεσης είναι να πατηθεί ο σύνδεσμος.
-
(Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/9/2020) (Ενημερώθηκε: 18/9/2020 σύμφωνα με τις οδηγίες για το 2021-2022) Το μάθημα έχει εργαστηριακό - εφαρμοσμ...
-
Δείτε εδώ υλικό Συμπιεσμένη Θεωρία και Οδηγίες σε όλη την ύλη του σχολικού βιβλίου της ΑΕΠΠ Πηγή ((Δημήτρης Τζήμας))
-
Το σεμινάριο αφορά τη διδασκαλία του Αντικειμενοστραφούς Προγραμματισμού σύμφωνα με το νέο βιβλίο Πληροφορικής Γ’ ΓΕ.Λ., βιβλίο μαθητή, ενό...